Studio 100 lanceert Facebook voor kinderen

Ouders die met een bang hart hun kind z'n eerste stapjes in de digitale wereld zien zetten, kunnen binnenkort een buffer inbouwen. De kinderen kunnen in plaats van Facebook, waar vaak pedofielen aan het werk zijn, namelijk ook naar 'Wanagogo' surfen, de Facebook voor kinderen, ontworpen door Studio 100.

mgeysmans

Op die Facebookpagina zal er streng worden toegezien op de leeftijdsgrens en het soort gesprekken dat er gevoerd wordt. Het platform is bedoeld voor kinderen van 4 tot 10 jaar, en is opgebouwd rondom de gekende Studio 100-figuren. "Kinderen kunnen hun eigen avatar maken en op avontuur trekken, allen of met anderen. Wanagogo is ook een sociaal medium waar kinderen veilig kunnen spelen en chatten met vriendjes. Ouders kunnen ook de vorderingen van hun kind op de voet volgen en instellen hoe lang ze mogen spelen of ze mogen chatten", weet Studio 100 te melden.

Op Wanagogo zullen community managers toezicht houden op het soort gesprekken dat gevoerd wordt, zodat ongepaste content snel verwijderd kan worden en kinderen niet in gevaar worden gebracht.

MiGe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER