Ian Thomas: "Mijn fans kunnen geen kritiek verdragen"

Ian Thomas: Mijn fans kunnen geen kritiek verdragen

Ian Thomas: "Mijn fans kunnen geen kritiek verdragen"

Print
Ian Thomas mag dan aan de vooravond van de zomervakantie staan, dat maakt het er niet minder druk op voor de jongeman. Zondag lanceert hij zijn nieuwe album Gametime, en ook Amerika blijft lonken.

Proficiat Ian, met je nieuw album én met je rapport!

Ian Thomas: Dank u! Eigenlijk heb ik geen echte examens gehad. Ik zit op een Steinerschool en wij werken niet met de traditionele proefwerken op het einde van een trimester. Een school is ook niet verplicht om examens uit te schrijven. Ik heb wel proefwerken, maar die zijn verspreid over het jaar. Periodetesten heet dat systeem. Die vorm van onderwijs maakt het mij ook iets eenvoudiger om mijn school en carrière te combineren. Want ik wil zeker mijn diploma halen. Ik moet nog maar een jaartje doen in het secundair, het einde is dus in zicht. Mijn school ging deze week alle leerlingen opbellen die geen A-attest behaalden, maar ik kreeg geen telefoon. Goed nieuws dus! Maar ik had het wel verwacht, want al mijn toetsen waren behoorlijk goed het voorbije jaar.

Het is nog niet zeker of je op 1 september voor de schoolpoort in Lier staat.

Klopt, ik overweeg om mijn laatste jaar in de Verenigde Staten te volgen. Ik ben al eens gaan kijken op de Calabasas High School in Californië. Echt een waanzinnig toffe school, met baseballvelden en zwembaden. Die school biedt ook een systeem aan om mijn jaar via internet te doen. Het zou alleszins superhandig zijn, want ik plan om veel gaan te toeren in de VS.

Gametime dus!

Zo kun je het wel stellen. Ik moet het allemaal nog waarmaken, maar ik heb er wel enorm veel goesting in. Nu zeker met mijn nieuwe plaat. Gametime is een term die de basketters gebruiken wanneer ze het veld op stuiven en ervoor willen gaan. Het is vrij moeilijk om letterlijk te vertalen, maar het betekent zoveel als komaan, er volle gas tegenaan en knallen. En dat ben ik ook van plan, de speeltijd is gedaan. Nu is het voor echt.

Achter jou staat ook een heel leger fans, de Obsessians.

Ik heb de beste fans ter wereld. Ze supporteren voor me en zijn als team unbreakable. Je bent gewaarschuwd, mijnheer de journalist: schrijf nooit slechte dingen over Ian Thomas! Of zijn Obsessians zullen je verscheuren (lacht luid). Nee, ze zijn heel lief hoor. Maar kritiek op mij beschouwen ze als kritiek op hen. En zeker als die onterecht is, zullen ze fel reageren. Weet je, in mijn vak zal ik altijd kritiek krijgen. Vroeger trok ik me dat aan. Ondertussen heb ik geleerd, onder meer van Debbie, dat ik me moet focussen op de positieve dingen. Met gezeur en gezaag hou ik niet langer rekening.

Lees het volledige verslag vandaag in uw krant

MEEST RECENT