Vroege top 10: Boerende dinosaurus meest gegeerde speelgoed voor Sinterklaas

U bent wellicht nog volop bezig met het uitpakken van de strandstoelen, het opzetten van de parasol of het opblazen van het zwembadje. Maar in de speelgoedsector zijn ze zich nu al aan het klaarmaken voor de Sint- en Kerstperiode. De Britse speelgoedindustrie zette alvast de tien meest begeerlijke speelgoedjes voor de eindejaarsperiode op een rijtje. En het blijkt meteen een high tech-lijstje te zijn.

mgeysmans

1) Op de eerste plek staat de pop Cayla. Dat figuurtje kan aangesloten worden op Google, waardoor het alle vragen van kinderen kan beantwoorden. Bovendien weert het seksistische en racistische scheldwoorden.

2) Voor de jongens, en de technologie-minnende jonge dames, is er de Kiddizoom Smart Watch. Die horloge heeft een touch screen dat verandert van kleur, video's kan maken en foto's kan bewerken.

3) Voor de creatieve duizendpoten is er een 3D-printer op kindermaat, die bootst het effect van een 3D-printer na, zonder de peperdure technologie te bevatten.

4) Voor de allerjongsten is er een hightech tv met ingebouwde Wifi, een bewegingscamera en programma's die helpen bij het lezen, schrijven en rekenen.

5) Barbie mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Al is dit jaar zelfs Barbie erg ontwikkeld. Zo heeft het poppetje een handtas die zich vanzelf aanpast aan de kleur van haar outfit.

6) Geen technologie, wel mooi: De gekte rondom de Frozen-figuurtjes van Disney blijft ook dit najaar nazinderen. Twee van de hoofdfiguren kregen zelfs een eigen poppetje.

7) Xeno is waarschijnlijk het enige speelgoedje dat ouders echt niet graag in huis zouden halen. Het beertje heeft ingebouwde aanrakingssensoren waardoor het reageert wanneer je hem knuffelt of port.

8) Jongens die graag legertje spelen, kunnen hun hart ophalen bij de BoomCo Rapid Madness Blaster. Die machine vuurt 20 pijltjes af in enkele seconden tijd.

9) Old School speelgoed: de Transformers blijven hip en krijgen een nieuwe editie van speelgoedpoppen.

10) De Teksta T-Rex is een hightech dinosaurus die achterwaarts kan stappen, zijn hoofd van links naar rechts kan zwieren en … kan boeren.

MiGe

Nu in het nieuws