De Shop in laatste rechte lijn

Print

De Shop in laatste rechte lijn

Antwerpen - De nieuwe uitbaters van De Shop bezorgden ons een eerste kijk achter de schermen van de nieuwe evenementenlocatie van 't Stad. Want het voormalig aanwervingslokaal van de scheepsherstellers biedt vanaf midden oktober plaats aan een wijnbar Cielo, het Italiaans restaurant Cielo, een mezzanine van hetzelfde restaurant en een evenementenhal die is ondergebracht in het hart van De Shop.

Die is zoals u ziet groen en rood gekleurd. De kleuren hadden hun belang en worden bijgevolg bewaard in opdracht van Monumenten en Landschappen. In het midden loopt de 'Roepmuur'. Van op die plek riepen de voormannen de scheepstimmeraars op die ze nodig hadden. Aan de rode kant verzamelden de vaste scheepsherstellers. Zij hadden een stempelkaart voor als er geen werk was. De job ging over van vader op zoon. Er werd alleen gekozen uit de arbeiders met groene kaart als de rode allemaal een job hadden.

Momenteel is er één ruimte die al in gebruik is genomen. Roxy, een discotheek aan de achterzijde van De Shop en daar ondergebracht in de kelder is elk weekend geopend. De Shop (rechts) staat aan het eind van de Braziliëstraat (bemerk de Montevideopakhuizen aan de overzijde van de straat). De woontorens van het Eilandje doemen op in de verte.

Aan de andere kant van de Shop ligt de Waagnatie aan de overzijde van de Rijnkaai.

Architect Erik Rongé, uitbater Eddy Roothaert en Event-organisator Mich Van Aerde poseren op de roepmuren.

Arbeiders aan het werk in de zeer herkenbare ronde voorkant van de Shop. Daar komen straks wijnbar en restaurant Cielo.

Eddy Roothaert aan de ingang van discotheek Roxy.

De Roxy

Wie de Roxy verlaat kan nog even mijmeren bij de songs die de avond misschien wel hebben gekleurd.

JVB, foto's SvdE

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio