Nederlandse carnavalskraker 'Snollebolleke' wordt zomerhit in Vlaanderen

Nederlandse carnavalskraker 'Snollebolleke' wordt zomerhit in Vlaanderen

Nederlandse carnavalskraker 'Snollebolleke' wordt zomerhit in Vlaanderen

Print
Een carnavalskraker die op weg is om dé zomerhit van 2014 te worden? De Nederlandse Snollebollekes spelen het klaar. Vlaanderen is helemaal in de ban van hun liedje 'Snollebolleke', dat zaterdag naar de tweede plaats in de Ultratop stijgt.

"Schudden met da kontje, snollebolleke". "De pils is koud en de vrouwkes heet / Een keer hengelen en ik heb beet / Het halve werk is een goed begin / Gij het een opening en ik heb zin". Die en andere weinig subtiele zinsneden uit het liedje 'Snollebolleke' laten zich dezer dagen ook in Vlaanderen gretig meezingen.

Het nummer was enkele maanden geleden al een carnavalshit bij onze noorderburen. Dat het Nederlandse fenomeen nu de grens overwaait, mag MNM-presentator Peter Van de Veire op zijn rekening schrijven. In de carnavalsperiode draaide hij het al in 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow'. Tijdens de net afgelopen editie van zijn 'Marathonradio' groeide het uit tot een regelrechte culthit bij studenten.

"Nee, ik heb geen aandelen in Snollebolleke. Helaas!" lacht Van De Veire. "Het nummer is ons in februari getipt door een luisteraar uit de Kempen, waar ze blijkbaar iets meer voeling met carnaval hebben. De eerste dag van 'Marathonradio' werd het meteen weer aangevraagd. Het is plezant, heeft de juiste beat en een perfecte tekst. Door de kwadratuur van onnozelheid werkt zoiets blijkbaar aanstekelijk in tijden van crisis en examens."

Afgelopen maandag verkozen MNM-luisteraars 'Snollebolleke' tot de nummer één van hun 'Marathonradio Top 100'. Om de actie af te sluiten, kwamen Snollebollekes bij de zender langs. Als gevolg van die aandacht stijgt het liedje zaterdag van 22 naar 2 in de Vlaamse Ultratop 50. Op YouTube is de bijbehorende videoclip al meer dan een miljoen keer bekeken.

GJ, beeld YouTube

MEEST RECENT