VRM behandelt klacht over jodengrappen Alex Agnew

VRM behandelt klacht over jodengrappen Alex Agnew

VRM behandelt klacht over jodengrappen Alex Agnew

Print
De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) vergadert woensdagavond over de klacht tegen de jodengrappen van stand-upcomedian Alex Agnew die uitgezonden werden op 22 mei door VIER. De uitkomt zal wel nog even op zich laten wachten.

"Na de vergadering van woensdagavond 25 juni moet de deliberatie nog worden uitgeschreven. De communicatie over de beslissing zal dan ook nog enkele weken op zich laten wachten", laat VRM-woordvoerder Francis Soulliaert weten.

VIER moet zich bij VRM verantwoorden omdat de tv-zender op 22 mei de zaalshow 'Interesting Times' van stand-upcomedian Alex Agnew uitzond. In de show maakte Agnew ook enkele grappen over de vergassing van de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarop kwamen er klachten van twee diplomaten en twee historici, die zelf overigens niet-joods zijn.

Het is niet de eerste klacht tegen Agnew in dat verband. In 2008 diende Joods Actueel een klacht in tegen Agnew na gelijkaardige grappen in P-magazine.

In verband met de nieuwe klacht publiceerde Joods Actueel woensdag in de loop van de dag op zijn website open brieven en citaten van mensen die ook protesteren tegen de jodengrappen van Alex Agnew. Onder hen Groen-politicus, columnist en auteur Luckas Vander Taelen, en professor Herman Van Goethem, de directeur van het Vlaams Holocaustmuseum.

Belga
Foto CJ

MEEST RECENT