Vijf jaar zonder Yasmine (video)

Vijf jaar zonder Yasmine (video)

Vijf jaar zonder Yasmine (video)

Print
Vijf jaar geleden, iets voor 17 uur, sloeg het nieuws in als een bom. Yasmine was overleden. Uit het leven gestapt. Amper 37 jaar. De dood van Hilde Rens, zoals de zangeres en presentatrice echt heette, deed een schokgolf door de Vlaamse showbizzwereld gaan.

'Porselein', 'Meisjes aan de macht', 'Diep in mij'. Het is maar een greep uit de hits van Yasmine, en iedereen kent er wel eentje van. Omdat ze openlijk uitkwam voor haar geaardheid werd ze een soort boegbeeld voor heel wat holebi's. En ook als omroepster en als presentatrice van onder andere 'De Rode Loper' was Yasmine geliefd. "Geliefder dan ze zichzelf soms toedichtte. Oprecht geliefd", zegt Eric Melaerts, destijds haar producer.

Melaerts denkt nog vaak aan Yasmine. Hij was thuis toen hij het nieuws vijf jaar geleden vernam. “Ik dacht eerst dat het om een slechte grap ging, ik snapte het allemaal niet goed”, zegt Melaerts. “Het is heel traag binnengesijpeld. Ik heb het er heel lang moeilijk mee gehad.”

Elke dag is misschien overdreven, maar ik denk nog heel veel aan haar. Ik mis ze soms echt. Het was ne schone mens. Dat was echt ne schone mens”, aldus Melaerts aan de VRT.

Goede vriendin en collega Geena Lisa heeft zopas een single uitgebracht als eerbetoon aan Yasmine. Het gaat om een eigen versie van 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen, hun gedeelde muzikale held. "Eigenlijk is mijn doel bereikt wanneer mensen, bij het horen van dit liedje, nog één keer met veel warmte en liefde terugdenken aan deze fantastische madame", aldus Geena Lisa.

InKe
Foto Belga

.

Nu in het nieuws