Negen jaar cel voor man die voordeur van ex in brand stak

Negen jaar cel voor man die voordeur van ex in brand stak

Negen jaar cel voor man die voordeur van ex in brand stak

Print
Sint-Katelijne-Waver - Een 55-jarige man moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor brandstichting in de woning van zijn ex. Hij kreeg negen jaar effectieve celstraf. Aan de burgerlijke partij moet hij 1.500 euro betalen.

De brandstichting in de IJzerenveld in Sint-Katelijne-Waver dateert van 12 februari. De 79-jarige bewoonster merkte plots rook op in haar gang en stelde vast dat haar voordeur in brand stond. Het vuur kon worden geblust zodat erger werd voorkomen. Een 55-jarige man die een tijdlang bij de dame inwoonde werd opgepakt als verdachte.

De twee hadden elkaar enkele maanden eerder leren kennen door een van de verjaardagskaartjes die de dame regelmatig verstuurde aan onbekenden. De man, die op dat ogenblik een gevangenisstraf uitzat, kwam in november vrij en trok vervolgens bij haar in. Alles verliep goed tot de man op 2 februari voor de zoveelste keer dronken thuiskwam.

Hij gaf over in de zetel en er ontstond ruzie. Daarbij zou de man de vrouw bij de keel hebben gegrepen en een snijbeweging over de keel hebben gemaakt. De relatie werd beëindigd en dat kon de man blijkbaar niet verkroppen. Hij stak voor haar deur een in brandversnellers gedrenkte wc-rol in brand, maar beweert deze niet naar binnen te hebben geduwd. Hij wilde haar naar eigen zeggen niks aandoen en suggereerde dat de wind de rol naar binnen had gewaaid.

Omdat hij al vijf jaar in de cel zat wegens brandstichting, oordeelde het openbaar ministerie dat de man een gevaar is voor de maatschappij.

LDN
Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio