Urbanus neemt voor het eerst rockband mee op tournee

Urbanus neemt voor het eerst rockband mee op tournee

Urbanus neemt voor het eerst rockband mee op tournee

Print
Deze zomer debuteert Urbanus met een heuse rockband in de rug op de festivalpodia. De jonge wolven van het Brusselse De Fanfaar voorzien zowel klassiek als nieuw werk van vettige gitaren. Zaterdag hielden ze in een concertzaaltje op een Brugs industrieterrein alvast een geslaagde tryout.

Urbanus was duidelijk in zijn element als frontman in een show waar de liedjes en oneliners elkaar soms vrolijk voor de voeten lopen. De bende putte natuurlijk uit het nieuwe album Wan Toe Trie, maar doet ook aan monumentenzorg. Vergeten parels op grijsgedraaide platen van de Tollembeekse komiek krijgen een fris arrangement en zetten vooral Urbanus de liedjessmid op een voetstuk.

We willen niet alle verrassingen weggeven, maar Hittentit ontaarde in een indrukwekkend metalgedonder. Ook Kodazuur en De Belastingscontroleur kregen een stevige ruggengraat. Als moeder zong kon dan weer rekenen op een lach van herkenning.

Het selecte publiek omspande drie generaties en bestond uit kinderen die vermoedelijk alleen Urbanus de stripfiguur kennen, en ouderen die bij de organisatie vroegen om stoelen. Achteraf toonde Urbanus zich tegelijk opgewonden als een kind in een snoepwinkel, maar ook een beetje bezorgd. "Ik hoop niet dat de oudere mensen een theatershow verwachten, straks op de echte festivals."

GVB

MEEST RECENT