Toeteren na zege Duivels? 55 euro boete!

Enthousiaste voetbalsupporters werden zondag na de match België-Rusland op de bon geslingerd terwijl ze met hun auto feestend door het Antwerpse centrum reden.

drombouts

Op de as Stenenbrug-Franklin Rooseveltplaats werd streng toezicht gehouden door de Antwerpse politie. Mensen die uit het raam van hun wagen hingen of op de motorkap en kofferbak zaten, werden aan de kant gezet en kregen een proces-verbaal. Maar ook bestuurders die te enthousiast toeterend door de straten trokken, kregen een boete van 55 euro.

Volgens de letter van de wet mag u alleen claxonneren om andere weggebruikers te waarschuwen voor een gevaarlijke situatie. "Als onze collega's dan iemand daarvoor beboeten, hebben ze gelijk", zegt Antwerps politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. "Maar het is niet zo dat we daar specifieke instructies voor gegeven hebben."

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) reageert positief op het optreden van de politie na de match van de Belgen. "Want feest of niet: veiligheid op de weg primeert."

Ex-vrederechter en justitiewatcher Jan Nolf reageert verbolgen. "Het was te verwachten dat dit soort taferelen zouden plaatsvinden. Ofwel kondig je een zerotolerantie voor het claxonneren aan, ofwel doe je normaal. Zet toch liever in op extra alcoholcontroles, want dat brengt mensen in gevaar."

SARE / MK

Foto FRBE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER