Ex-Ford-arbeider krijgt 30 jaar cel voor huurmoord

Ex-Ford-arbeider krijgt 30 jaar cel voor huurmoord

Ex-Ford-arbeider krijgt 30 jaar cel voor huurmoord

Print
Een Venezolaanse rechter heeft de Vlaming Armand Callaars (70) veroordeeld tot dertig jaar cel. Twee jaar geleden liet hij zijn eigen dochter Caroline (44) en haar man Karel Maes (57) uit de weg ruimen door zes huurmoordenaars. Reden: een jarenlange twist over hun B&B. “Het is Armands verdiende loon”, reageert zijn familie opgetogen.

Een nieuwe start in het paradijs. Dat was het opzet van Karel Maes (57) en Caroline Callaars (44) negen jaar geleden. Ze trokken de deur van hun café ’t Klikske in Veerle (Laakdal) achter zich dicht en staken al hun geld in een bed and breakfast op het paradijselijke eiland Isla Margarita in Venezuela. Een hemels eiland dat met glans voldoet aan alle Caraïbische clichés: parelwitte stranden, felblauwe zee, wuivende palmen en piña colada’s.

Fatale keuze

Alles was klaar voor een zorgeloos leventje. Ook vader Armand Callaars, een ex-werknemer van Ford Genk, besloot een deel van zijn spaargeld in Villa Serena te steken en de oversteek te maken. Het bleek een fatale keuze.

Niet veel later ruilde de familievader de zieke mama van Caroline in voor een veel jongere lokale schone. Zich bekommeren om de B&B deed Armand Callaars daarna ook niet meer. Het was het begin van een venijnige familievete. De ruzies met zijn dochter laaiden op, zeker toen Armand het niet kon verkroppen dat zijn schoonzoon van Villa Serena een rendabele zaak had gemaakt. En dat voor een stuk met zijn geld.

Eerst drugs, dan wapens

De twist liep helemaal uit de hand en er kwam een contactverbod op bevel van de rechter. Maar vader Callaars moest en zou zijn schoonzoon flikken. Zo verstopte hij 180 gram marihuana op het domein en belde vervolgens naar de politie. Gevolg: zijn schoonzoon zes maanden onterecht in de cel en een boze dochter die ten einde raad zelfs een brief naar Amerikaans acteur Sean Penn schreef. Penn was goed bevriend met de toenmalige president van Venezuela, Hugo Chavez. Of de acteur effectief een poging tot bemiddeling heeft ondernomen, is niet geweten. Wel zeker is dat vader Callaars na de vrijlating van Karel Maes het meest radicale plan bedacht om de villa in handen te krijgen: een dubbele huurmoord. Zes lokale gangsters kregen elk 150 euro om Caroline en Karel uit de weg te ruimen. 900 euro om je eigen dochter uit de weg te ruimen: meer hoefde dat niet te kosten.

PHU

Lees het volledige verhaal vandaag in uw krant.

Nu in het nieuws