Riool Brusselsesteenweg wordt met kous verstevigd

De rioolbuis onder de Brusselsesteenweg, ter hoogte van de Stenenmolenstraat, is weer verzakt.

De Nijn Leo

Ruim twee jaar geleden werd de buurt van de Brusselsesteenweg opgeschrikt door een ernstige verzakking van de hoofdriool, die van de Stenenmolenstraat in de richting loopt van de Kruisbaan. Deze drukke verbindingsweg van Zemst naar Mechelen werd toen bijna drie weken lang helemaal afgesloten voor het autoverkeer. Deze keer is de rioolbuis wat verderop in slechte staat en als er niet wordt ingegrepen, dreigt een ernstige verzakking.

Om aan de riool te werken, en ze te verstevigen met een kunststoffen kous, moet tijdelijk een bovengrondse pijpleiding aangelegd om het afvalwater van de wijk Tervuursesteenweg over te pompen. Dat water moet blijven circuleren, zegt schepen Bart De Nijn.

Om het afvalwater over te kunnen pompen komt er op drie plaatsen een pyloon: op het einde van de parking van restaurant Passade, op de middenberm van de Brusselsesteenweg en op het voetpad op de hoek met de Kruisbaan.

Tussen de pylonen komen dwarsliggers met daarop de leiding op een hoogte van vijf meter boven de rijbaan. Deze werken gaan maandag 30 juni, tussen 22 en 24 u, worden uitvoeren. Het autoverkeer zal tijdelijk moeten omrijden, weet de schepen.

In de Kruisbaan zijn eveneens voorbereidende werken nodig. De Kruisbaan blijft, op het kruispunt met de Brusselsesteenweg, tot eind augustus afgesloten. Op woensdag 2 en donderdag 3 juli wordt de kous in de riool geblazen.

Bij heel deze operatie worden drie rijstroken van de Brusselsesteenweg opengelegd. Op 7 juli wordt het asfalt weggehaald en daarna opnieuw aangelegd. Deze hinder duurt vijf dagen. Tijdens de werken zal het verkeer richting station op de parkeerstrook (naast de Passade) rijden. De andere rijrichting van Mechelen-station naar Zemst blijft op twee rijvakken open.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio