Werkstraf voor vechtende acteur 'De Helaasheid Der Dingen'

Werkstraf voor vechtende acteur 'De Helaasheid Der Dingen'

Werkstraf voor vechtende acteur 'De Helaasheid Der Dingen'

Print
Voor hun aandeel in een zware vechtpartij op een Chirofuif in Erpe-Mere, in de zomer van 2011, heeft de Dendermondse strafrechter vijf jongeren veroordeeld tot een werkstraf. Onder hen ook Kenneth Vanbaeden, gekend als acteur uit de film 'De Helaasheid Der Dingen'.

Vanbaeden en zijn vier vrienden hadden het al te bont gemaakt. Ze schopten en sloegen hun slachtoffer, ook nadat die al bewusteloos op de grond lag. De man was zodanig toegetakeld dat hij een tijdje in coma lag in het ziekenhuis. Het is omdat getuigen Kenneth Vanbaeden hadden herkend uit de film, dat de politie erin slaagde de daders van de vechtpartij op te sporen en bij de kraag te vatten.

Er hing de vechtersbazen aanvankelijk twee jaar cel, waarvan een deel met uitstel, boven het hoofd, maar de Dendermondse strafrechter maakte er een werkstraf van 150 uur en 80 uur van. Alle vijf kregen ze ook een boete van 1.200 euro, waarvan de helft met uitstel. Het slachtoffer bleek immers ook geen onbeschreven blad. Volgens de beklaagden viel hij iedereen op de fuif lastig en was hij onder invloed van alcohol en drugs.

Archiefbeeld

MEEST RECENT