Internaat ruimt baan voor groeiend Paramedisch Instituut

Internaat ruimt baan voor groeiend Paramedisch Instituut

Internaat ruimt baan voor groeiend Paramedisch Instituut

Print
Mechelen - Het sterk gegroeide Paramedisch Instituut in de Mechelse Augustijnenstraat breidt uit. Daarvoor krijgt het de aangrenzende gebouwen van het internaat, dat ophoudt te bestaan. Ook is duidelijk dat de athenea gaan voor een vijfde locatie in het Hof van Nassau.
Het internaat had de laatste jaren aan populariteit verloren. "Het internaat is vandaag nog maar voor de helft bezet. Het was op die manier economisch niet langer haalbaar om het open te houden, zeker als je weet dat de overheid internaten in feite onderfinanciert. De ouders zijn al een jaar op de hoogte", zegt coördinerend directeur Greet Callens van Scholengroep 5.

De vrijgekomen ruimte is meer dan welkom voor het Paramedisch Instituut, dat al jaren met plaatsgebrek kampt door de grote interesse voor de opleidingen in de zorgsector. In het internaat komt de opleiding Hoger Beroepsonderwijs Verpleegkunde.

De wijzigingen in de Augustijnenstraat gebeuren in het groter geheel van wijzigingen die het gemeenschapsonderwijs momenteel voorbereidt in Mechelen. De directies van KA Pitzemburg, KA Lyceum, KTA Wollemarkt en KTA Paramedisch Instituut gaan nauwer samenwerken, zodat er middelen vrijkomen voor een vijfde locatie in Mechelen. Die is gepland in het Hof van Nassau. De basisschool kan daar ook verder blijven functioneren.

Lees meer in de maandagkrant van Gazet van Mechelen.

BEPR / SVH
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio