Rode Duivels altijd groepswinnaar met punt tegen Zuid-Korea

Rode Duivels altijd groepswinnaar met punt tegen Zuid-Korea

Rode Duivels altijd groepswinnaar met punt tegen Zuid-Korea

Print
De Rode Duivels hebben donderdag in hun laatste WK-wedstrijd in groep H tegen Zuid-Korea voldoende aan een gelijkspel om als groepswinnaar door te stoten naar de achtste finales. Ook bij verlies is groepswinst nog mogelijk, maar dan mag Algerije niet winnen van Rusland.

Na de tweede speeldag van zondag in groep H leiden de Rode Duivels met zes op zes, en zijn ze sowieso geplaatst voor de achtste finales. Algerije is tweede met drie punten, dan volgen Rusland en Zuid-Korea, die elk één punt hebben. Op de slotspeeldag moet de selectie van Wilmots donderdag in Sao Paulo de wei in tegen Zuid-Korea en ontvangt Rusland Algerije in Curitiba.

Winnen de Belgen donderdag of spelen ze gelijk, eindigen ze sowieso als eerste. Verliezen ze van de Koreanen, zijn ze afhankelijk van het resultaat in de andere partij. Kloppen de Algerijnen de Russen en verliest België, worden les Fennecs op basis van het doelsaldo immers nog groepswinnaar. Eindigt Rusland-Algerije op winst van de Russen of een gelijkspel, worden de Duivels sowieso ook groepswinnaar.

Winnen de Duivels hun groep, spelen ze hun achtste finale tegen het nummer twee uit groep G op dinsdag 1 juli in de Arena Fonte Nova in Salvador de Bahia (22u Belgische tijd). Worden de Belgen alsnog tweede, wacht een dag eerder in Porto Alegre (Estadio Beira-Rio, 22u Belgische tijd) de winnaar van groep G.

In groep G heeft Duitsland voorlopig vier punten, de Verenigde Staten drie, Ghana één en Portugal nul. Later op de avond nemen de VS en Portugal het wel nog tegen mekaar op in hun tweede groepswedstrijd.

Belga
Foto Belga