Wilmots: "Ik heb Romelu en Divock allebei nodig"

Wilmots: Ik heb Romelu en Divock allebei nodig

Wilmots: "Ik heb Romelu en Divock allebei nodig"

Print
Romelu Lukaku heeft zondag tegen Rusland opnieuw een onzichtbare wedstrijd gespeeld. De diepe spits van de Rode Duivels werd net als tegen Algerije nog voor het uur gewisseld en had het daar zichtbaar moeilijk mee. Toen hij naar de bank stapte, gesticuleerde hij en trapte hij zijn frustraties van zich af.

"Ik begrijp zijn reactie", zalfde bondscoach Marc Wilmots na afloop. "Ik ben zelf aanvaller geweest en weet dat het niet leuk is om voor de tweede keer vervangen te worden. Ik heb nog niet met hem gesproken en laat hem eerst wat afkoelen. Samen met hem, en niet in de media, zullen we wel een analyse maken", klonk het.

De vervanger van Lukaku, de pas 19-jarige Divock Origi, werd uiteindelijk matchwinnaar, hij scoorde in de 88e minuut de enige treffer. "Ik heb Romelu en Divock allebei nodig op dit WK. Misschien is de ene vandaag misschien wat beter dan de andere, maar de vedette van vandaag is misschien ook niet die van morgen. Ik zal hen allebei nog kunnen gebruiken, dat is de kracht van ons team."

"Wat Divock betreft, wil ik eerst toch even verduidelijken dat hij er niet was bijgeweest zonder de blessure van Christian Benteke, hij heeft ons heel veel bijgebracht in de WK-kwalificatie. Divock zelf is iemand die het team met zijn snelheid, techniek en diepgang iets kan bijbrengen. Dat zijn wapens die we kunnen gebruiken."

Belga
Foto Photo News