Wilmots: "Niet mooi, wel efficiënt"

Wilmots: Niet mooi, wel efficiënt

Wilmots: "Niet mooi, wel efficiënt"

Print
"Ons spel was misschien niet mooi, maar we waren wel efficiënt. We hebben na twee wedstrijden nu zes punten en zijn geplaatst voor de volgende ronde. De rest is niet belangrijk". Dat zei bondscoach Marc Wilmots na de 1-0 zege van de Rode Duivels van zondag in Rio tegen Rusland.

"Het was een erg tactische wedstrijd", klonk het bij Wilmots, "beide ploegen hadden hun huiswerk goed gemaakt. De eerste helft was dan ook redelijk gesloten, maar uiteindelijk was het een bijzonder intensieve partij. Als je ziet dat er na een uur wedstrijd al spelers zijn met krampen, weet je genoeg", meldde Wilmots. "In de slotfase waren de Russen moe en wij waren vandaag simpelweg fysiek sterker".

Wilmots: "Ik heb Romelu en Divock allebei nodig"
Origi redt de meubelen: 1-0

Net zoals tegen Algerije, toen de winnende treffer van Dries Mertens tien minuten voor affluiten viel, werd de partij tegen Rusland pas in de ultieme slotfase beslist. "Ik voelde dat we de partij nog konden beslissen, wilde echt winnen en besliste bij mijn derde wissel (Mirallas voor Mertens) om voluit voor de drie punten te gaan. Als je durft, kan je een match forceren en winnen."

De wissels van Wilmots op het WK renderen, want met Origi was het opnieuw een invaller die scoorde (na Fellaini en Mertens tegen Algerije). "Dat is nu eenmaal de sterkte van onze ploeg. Ik heb een groep hongerige spelers en degenen die op de bank zitten, hebben enorm veel honger om iets te tonen. Zij willen het verschil maken bij hun invalbeurt."

Rust voor spelers

Wilmots gaat voor de derde groepswedstrijd van de Rode Duivels op dit WK, donderdag in de Corinthians Arena in Sao Paulo tegen Zuid-Korea, mogelijk wat sleutelen aan zijn basiself. "Ik heb eerder al laten verstaan dat we op een tornooi ook rekening moeten houden met schorsingen en blessures en dat dat een rol kan spelen", meldde Wilmots in de catacomben van Maracana. "Vandaag verliezen we Thomas (Vermaelen) met een knieblessure - al is het nog onduidelijk hoe ernstig die is - en slikken we twee gele kaarten", meldde Wilmots. "Bovendien moeten we ook kijken hoe het met de frisheid van anderen gesteld is".

Pakken Axel Witsel, Toby Alderweireld of Jan Vertonghen (die dinsdag geel kreeg tegen Algerije) in de derde groepswedstrijd van de Belgen een tweede geel karton, moet Wilmots hen missen in de achtste finales. "Het zou kunnen dat ik hen aan de kant laat. Onze focus ligt nu ook al op de achtste finales, maar we willen het duel tegen Zuid-Korea wel graag winnen en de groepsfase met negen op negen afsluiten. Rekenen gaan we niet doen, we spelen om te winnen."

Belga
Foto Belga