Jongeren in dialoog met buurt over speelplein

Jongeren in dialoog met buurt over speelplein

Jongeren in dialoog met buurt over speelplein

Print
Willebroek - Het initiatief van enkele jongeren om in dialoog te gaan met de buurtbewoners rond de speelpleinproblematiek op het Van Grimbergheplein is vroegtijdig afgebroken en in rust elders voortgezet.
Probleem op het plein is dat de sinds er voor drie jaar een constructie is neergepoot die voetballen en basketten toelaat, er steeds meer jongeren van elders, oa. van Boom en Mechelen naar daar afzakken na oa. Facebookoproepen om er te voetballen. "Die jongeren tonen geen respect, jagen de kleinere kindjes van het plein en door het basketten en voetballen belanden er mee ballen buiten het terrein. Met alle gevolgen: ruiten kapot van woningen, blutsen in auto's tot gebroken autoruiten", legt een bewoonster uit die liever anoniem wil blijven.

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) vertolkte de visie van het college: "De constructie van die doelen verdwijnt en gaan naar De Schalk, waar meer ruimte is. Hij stelde het oprichten van een werkgroep voor waarin bewoners rond speelpleintjes, jongeren, de jeugd- en sportdienst, enz. nadenken over speelpleintjes, de inrichting ervan en het kiezen van locaties."

De initiatiefnemers van de dialoog zijn Hannes Potums (19), die even verderop woont en zijn vriend Cliff Van Biene die op het Grimbergheplein woont. Het zinde al snel de buurtbewoners niet dat er meer volk was opgedaagd, die niet op het plein woonden of in de directe buurt. "We zijn ook niet blind. Ik zie hier vele jongeren die hier helemaal niet wonen", zegt een buurtbewoner. Gemeenteraadslid Murat Oner (sp.a) gaf toe dat hij wat jongeren uit Willebroek-Noord had gemobiliseerd om aanwezig te zijn.

Nadat enkele buurtbewoners hun verhaal hadden gedaan kwam er wederwoord, wat even later ontaarde in persoonlijke aanvallen. Hannes Potums nam daarop de beslissing om enkel met de 'echte' buurtbewoners elders te gaan zitten en in dialoog te gaan. Afspraak met de burgemeester is dat er in Blaasveld zo goed als zeker enkele doelpalen komen. Waar wordt nog bekeken.

Jan BOEY
Foto Marc Aerts
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio