Van Gaal: "Belachelijk van de FIFA"

Louis van Gaal, bondscoach van de Nederlandse nationale ploeg, vindt het belachelijk dat Brazilië maandag pas na Nederland speelt. De Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft het speelschema zo opgesteld dat de laatste groepswedstrijden in groep A later worden gespeeld dan die in groep B, waarin Oranje zit. Gastland Brazilië, de nummer 1 van poule A, kan zo bijna zelf bepalen tegen welk land het in de achtste finales komt te spelen.

smatthysen

"De FIFA heeft voor iedere wedstrijd zo'n reclamestuntje over fair play en zo, maar dan komt FIFA ook met zulke grappen. Dat is niet goed, dit is geen fair play", zei Van Gaal zondag in Sao Paulo, waar het Nederlands elftal maandag om 13u lokale tijd tegen Chili speelt. Oranje heeft aan een gelijkspel genoeg om als eerste te eindigen in de groep.

De nummer 1 van groep A speelt in de achtste finale tegen de nummer 2 van groep B, de nummer 1 van B treft de nummer 2 van A. "Wij gaan echt voor de winst spelen tegen Chili, dat Brazilië na ons speelt heeft daar geen invloed op", benadrukte Van Gaal. "Ik ga ervan uit dat zij ook hun sportieve plicht vervullen. De vraag in deze discussie is alleen: waarom doet de FIFA dit? Ik vind het belachelijk."

B

Foto: Photo News