Twee inbrekers Match aangehouden

Twee inbrekers Match aangehouden

Twee inbrekers Match aangehouden

Print
Merksem - De Antwerpse politie van Antwerpen heeft in de nacht van zaterdag op zondag enkele inbrekers gearresteerd in Merksem. Ze hadden ingebroken in het grootwarenhuis Match aan de Maantjessteenweg. Eén van hen had nog een deel van de buit in zijn zakken. De twee verdachten blijven aangehouden.

Omstreeks 2.54 uur kwamen verschillende alarmen binnen die deden vermoeden dat er inbrekers aan het werk waren in het filiaal van supermarktketen Match aan de Maantjessteenweg in Merksem. Er werden onmiddellijk enkele interventieploegen ter plaatse gezonden. Inspecteurs merkten via een raam op dat er vermoedelijk drie inbrekers in het gebouw aanwezig waren. Dat werd later ook bevestigd door camerabeelden. Het gebouw werd onmiddellijk omsingeld.

Op twee verschillende plaatsen kwamen de drie verdachten even later naar buiten gekropen via keldergaten. Eén van die drie werd na een korte achtervolging te voet opgepakt en gearresteerd in de Kolibristraat. Een tweede verdachte probeerde zich onzichtbaar te maken door zich te verstoppen in het struikgewas aan het Vredegerecht in de Laarsebaan. Ook hij werd gearresteerd.

Een derde man werd opgemerkt in de Pinguïnstraat. Hij kon wat verderop gearresteerd worden. Later tijdens het onderzoek werd duidelijk dat die man niets met de inbraak te maken had. De 'echte' derde verdachte kon dus ontkomen.

De inbrekers hadden de kluis in de supermarkt open gebroken met een slijpschijf. Eén van de twee opgepakte verdachten had een bundeltje bankbiljetten en een aantal maaltijdcheques in zijn zakken. De rest van de buit werd teruggevonden in een zak die bij de kluis stond.

De verdachten, mannen van 24 en 27 jaar, weigerden mee te werken aan het onderzoek. Ze zijn zondag nog voorgeleid op het gerechtshof en blijven aangehouden.

Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio