Rui Costa oppermachtig in Zwitserland

Rui Costa oppermachtig in Zwitserland

Rui Costa oppermachtig in Zwitserland

Print
Wereldkampioen Rui Costa (Lampre) heeft zondag voor het derde jaar op rij de Ronde van Zwitserland (WorldTour) gewonnen. De 27-jarige Portugees onttroonde de Duitser Tony Martin, geletruidrager vanaf dag één, met winst in de negende en laatste etappe.

Na 157 kilometer van Martigny naar Saas-Fee finishte Costa met een voorsprong van 14 seconden op de Nederlander Bauke Mollema en 24 op de Zwitser Mathias Frank. In de eindstand is Frank op 33 seconden tweede en Mollema op 50 seconden derde. Martin zakte naar de vierde plaats, op 1:13. Voor Costa zijn het de eerste bloemen sinds hij eind september in Firenze de regenboogtrui pakte.

In de UCI WorldTour klimt Costa naar de derde plaats op. De Spanjaard Alberto Contador blijft leider, voor de Colombiaan Nairo Quintana. Sep Vanmarcke is met een negende plaats beste Belg.

Wereldkampioen Rui Costa moest er lang op wachten, maar kon zondag voor het eerst winnen in de regenboogtrui. "Ik ben dolgelukkig. een beter einde van deze Ronde van Zwitserland had ik me niet kunnen wensen", reageerde de Portugees nadat hij en de dagzege en de eindzege op zak gestoken had. Voor de renner van Lampre-Merida is het een droom die uitkomt. "Ik ben de eerste die de Ronde van Zwitserland drie keer op rij wint. Daar ben ik enorm fier op. Dat ik het in de regenboogtrui kan doen, geeft me nog meer voldoening." Costa heeft geen gemakkelijk seizoensbegin achter de rug. "Dit is mijn eerste zege na zes tweede plaatsen. Het doet enorm veel deugd. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn ploegmaats en het team. Ik wil ook de vele Portugese fans bedanken die zo talrijk aanwezig waren in Zwitserland. Zij hebben me enorm aangemoedigd."

Foto: Photo News

MEEST RECENT