Dorpskern van Gestel schittert opnieuw

Dorpskern van Gestel schittert opnieuw

Dorpskern van Gestel schittert opnieuw

Print
Berlaar - De opgewaardeerde dorpskern van het pittoreske Gestel werd zondag officieel ingehuldigd. Dat gebeurde in aanwezigheid van minister van Financiën Koen Geens (CD&V), die als kind meermaals in het Berlaarse gehucht op vakantie kwam.
"Het renovatieproject begon vier jaar geleden met een werkbezoek van provinciegouverneur Cathy Berx en enkele gedeputeerden. Ze waren enorm geraakt, beroerd, door het charmante van deze plek. Gedeputeerde Ludo Helsen suggereerde ons toen om de vzw Kempisch Landschap te polsen over mogelijkheden voor een samenwerking", zei burgemeester Walter Horemans (CD&V) in de tuin van de gerestaureerde pastorie.

"Die samenwerking is er gekomen en onder coördinatie van Kempisch Landschap ging de pastorij in de steigers en werd ze volledig conform de historische toestand gerestaureerd. Ook de kerkhofmuur tussen de pastorij en de kerk werd hersteld. De schandpaal, die beschermd is als monument maar stabiliteitsproblemen kende, verdween naar een atelier waar hij gerestaureerd werd. Na de facelift van de Lambertusplaats, het dorpspleintje van Gestel, werd hij opnieuw stevig en omgeven door groen op zijn plaats gemonteerd. Fierder dan ooit!"

Het volledige renovatieproject heeft de gemeente ongeveer 975.000 euro gekost. Hiervan werd zo'n 300.000 euro gesubsidieerd.

Chris VAN ROMPAEY
Foto Marc Aerts

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio