Gilbert pakt eindzege Ster ZLM Toer

Gilbert pakt eindzege Ster ZLM Toer

Gilbert pakt eindzege Ster ZLM Toer

Print
Philippe Gilbert (BMC) heeft zondag in het Nederlandse Boxtel de Ster ZLM Toer (2.1) op zijn naam geschreven. De eindzege van de voormalige wereldkampioen kwam in de slotrit niet meer in gevaar.

De Duitser André Greipel (Lotto-Belisol) was in de vijfde en laatste etappe, over 173,7 kilometer tussen Gerwen en Boxtel, de snelste in de massasprint. Hij bleef de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin-Sharp) voor.

Philippe Gilbert legde zaterdag, toen een rit door de Ardennen op het programma stond, de basis voor zijn eindzege door de Duitser Marcel Kittel uit de leiderstrui te rijden.

"Zondag kwam ik niet meer in de problemen, maar ik had toch schrik gekregen, want net naast mij waren er in het begin van de rit enkele renners zwaar ten val gekomen. Ik wou op zo'n manier de koers niet verliezen", stelde Philippe Gilbert. "Ik heb deze rittenkoers nu drie keer op mijn naam staan en telkens legde ik de basis daarvan door de rit op La Gileppe te winnen. Het maakt het er allemaal wat specialer om. Ik won dit jaar trouwens ook de proloog dus mag ik zeker niet klagen over mijn Ster ZLM Toer."

Foto PN

MEEST RECENT