Iedereen klaar voor het grote feest

Iedereen klaar voor het grote feest

Iedereen klaar voor het grote feest

Print
Als we vanavond winnen, zitten onze Rode Duivels in de 1/8 finales. Verwacht wordt dat een paar miljoen Vlamingen de wedstrijd tegen Rusland zullen volgen. De hulpdiensten verwachten een massa volk op straat maar geen grote problemen.

Vanavond zijn alle Belgische ogen gericht op het epische Maracaña-stadion in Rio de Janeiro. Met een zege tegen Rusland zijn de Rode Duivels dan al zeker van een plek in de achtste finales. In eigen land is alles in gereedheid gebracht voor een (hopelijk) groots feest. De hulpdiensten verwachten op alle plaatsen waar een scherm staat bovendien een recordaantal mensen. En zijn op alles voorbereid om het veilig te houden.

Afgelopen dinsdag was het al zwart-geel-rood wat de klok sloeg. Vanavond wordt het nog veel erger, verwacht iedereen. Bijna iedereen is thuis en het blijft volgens de weerman droog. Op honderden plaatsen in Vlaanderen wordt het dan ook drummen voor de grote schermen.

In Antwerpen is de wedstrijd op zeven plaatsen te volgen in open lucht. De clash tegen Rusland is de eerste en voorlopig ook de enige wedstrijd die op de Grote Markt kan bekeken worden.

Stuur ons uw Duivelse WK-foto's door via deze uploadpagina.

14.000 liter drank

In het Sportpaleis wordt dan weer uitgekeken naar een mogelijk nieuwe spetterende Dance with the Devils. Sportpaleis-uitbater Jan Van Esbroeck telt opnieuw een 9000 verkochte tickets voor zondagavond. Afgelopen dinsdag vonden ongeveer 14.000 mensen de weg naar het Sportpaleis, maar ook nu zondag rekenen ze op meer dan 10.000 supporters. "Bovendien weten we ondertussen dat dit feestpubliek ook meer drinkt dan dat van andere evenementen. Met gemiddeld een liter per bezoeker gaf dat een record van 14.000 liter drank."

Verkeersdrukte

De ordediensten vragen iedereen mee te helpen om het feest leuk te houden. Wie de match op groot scherm gaat bekijken, laat best de auto thuis en gaat met de fiets op het openbaar vervoer. Er worden immers verkeers- en parkeerproblemen verwacht. Net als dinsdag zullen hier en daar ook alcoholcontroles worden gehouden, waarbij ook fietsers zullen gecontroleerd worden.

De politie herhaalt ook zijn vraag aan iedereen om zijn of haar gezond verstand te gebruiken en geen gekke risico's te nemen in alle euforie. Duik dus niet in de Schelde of klim niet op kranen, stellingen of kerken. Dinsdag stierf nog een supporter toen hij in Brussel van een stenen leeuw viel.

Ondertussen doen Vlaamse drankenhandelaars gouden zaken. Liet de horecasector eerder deze week al weten dat die ene overwinning van afgelopen dinsdag de omzet met 6 miljoen euro deed toenemen, dan hopen bierstekers dat het beste nog moet komen.

Hier kan u de Rode Duivels zondag op het grote scherm bekijken

Koning Filip

Onze koning en koningin zijn vrijdag naar Brazilië gevlogen om de wedstrijd live bij te wonen. Ook de vicepremiers Pieter De Crem (CD&V) en Didier Reynders (MR) vlogen mee. Uittredend premier Di Rupo blijft hier. Hij zal de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland samen met een honderdtal kinderen uit Brusselse aandachtswijken volgen in zijn ambtswoning.

TG / SVW

Foto Photo News