Kasteelloop wordt groene long in Turnhout

Print

Kasteelloop wordt groene long in Turnhout

Turnhout - Het park- en woonproject Kasteelloop in Turnhout staat in de startblokken. In het binnengebied tussen de Rubensstraat, Patriottenstraat, Albert Van Dyckstraat en Kruisbergstraat verschijnt vanaf eind 2015 een open park met tweehonderd woningen.

Het OCMW van Turnhout, woonmaatschappij De Ark en bvba Kastelen loop nodigden vrijdag de buurtbewoners uit om kennis te maken met het terrein waar het project Kasteelloop wordt ingeplant. "Dit perceel grond is een stuk groene long in de stad. Het project heeft jaren stilgelegen, maar komt nu toch op gang", zegt Luc Op de Beeck (CD&V), OCMW-voorzitter van Turnhout.

"We maken werk van wonen aan het park en aan het water. De Kasteelloop stroomde hier ooit door het terrein. We maken die loop voor een groot deel opnieuw open en we maken een park dat voor de omwonenden toegankelijk is. Er komt een fiets- en wandelverbinding vanaf de Patriottenstraat in de richting van het stadspark."

Alle oppervlaktes met groen worden gebundeld tot een groot buurtpark, dat verder wordt opgedeeld in enkele deelgebieden. Alle betrokken partijen hebben een masterplan ontwikkeld waarin het aantal te realiseren woningen in het domein Kasteelloop is opgenomen.

Op de site verschijnen zowel parkwoningen die rechtstreeks grenzen aan het park, huurappartementen vanaf de Korte Vianenstraat en parkappartementen vanaf de Rubensstraat. Het is ook de bedoeling van het OCMW om het bestaande woonzorgcentrum De Wending in de Albert Van Dyckstraat uit te breiden naar het terrein. Het OCMW installeert daar ook nog bijkomende assistentiewoningen.

In het domein Kasteelloop zelf is geen doorgaand verkeer toegelaten. "Auto's worden zo snel mogelijk naar een parkeerplaats geleid. De appartementen krijgen een half-ondergrondse parking en de woningen langs het park krijgen gereserveerde parkeerplaatsen", legt Luc Op de Beeck uit.

De eerste werkzaamheden voor het project Kasteelloop gaan half 2015 van start.

www.kasteelloop.be

BVDL

Foto's Mia Uydens

Repro GvA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio