Duivels doden tijd met golf en Kolonisten van Catan

Duivels doden tijd met golf en Kolonisten van Catan

Duivels doden tijd met golf en Kolonisten van Catan

Print
De Rode Duivels vertoeven inmiddels d dagen in Brazilië. De korte trip naar Rio de Janeiro doorbreekt de sleur van eten, trainen en rusten. Want hoe vullen de Duivels dan de uren waarin ze niet op het trainingsveld staan? Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne zaten de eerste week voor de buis gekluisterd voor de NBA-finales tussen San Antonio Spurs en Miami Heat. "Nu die voorbij zijn, bekijken we documentaires van basketballers of oud-voetballers.

Als we niet Facetimen met de familie of Playstation spelen", zegt Lukaku, een fan van Miami Heat-ster LeBron James. Duivels die op hun bed liggen voor de televisie zijn eerder uitzondering dan regel, zo blijkt. "We zitten veel minder op de kamer om films te bekijken dan vroeger", zegt Jan Vertonghen. "Er is een groot televisiescherm in de lobby van het hotel waar de meeste jongens zitten. Daar wordt ook al eens een spel gespeeld, of wat gepraat over de dingen des levens."

Dat spel is niet langer het Keezspel, de Nederlandse variant van Mens Erger Je niet. De adepten van gezelschapsspellen - Vertonghen, Mertens, Dembélé, De Bruyne en soms Chadli of Hazard - zijn overgeschakeld op een ander bordspel. "Nu spelen we Kolonisten van Catan maar we hebben bijna weer nood aan een ander spel."

Er zijn ook spelers, zoals Lombaerts en De Bruyne, die soms de nood voelen om hun benen te strekken. "En dan spelen we golf. Of toch iets dat daar op lijkt", zegt Vertonghen.

KVU

Foto Photo News