Lummense Johanna Rediers krijgt subisidies voor lessen van Shakira’s coach

Print
Johanna Rediers (32) doet al zestien jaar aan buikdansen, ook al hadden dokters haar gezegd dat ze na een zware rugoperatie wellicht nooit nog zou dansen. Maar kijk, anno 2014 heeft ze een kast vol prijsbekers bij elkaar gedanst, ziet u haar op tv als gezicht én buik van yoghurtmerk Activia, en in juli vertrekt ze naar Canada voor een buikdanskamp. Met steun van Stroom: de subsidieregeling van de provincie Limburg die cultureel talent ondersteunt.

Op 15 juli vertrekt de Lummense schone naar de bossen rond Montreal, een week lang naar Dreamcamp. “Een van de beste kampen ter wereld voor buikdans,” zegt Johanna Rediers. “Zeven dagen lang volg je er workshops en krijg je tips over techniek en choreografie van de beste leerkrachten ter wereld: Aziza en de Cubaanse gastdocente Bozenka. Die laatste heeft nog les gegeven aan Shakira.”

Rediers stelde een dossier samen om een Stroomsubsidie te krijgen van de Provincie Limburg. Die talentondersteuning is speciaal opgericht voor mensen in het culturele veld. Met succes. Concreet krijgt ze 1.500 euro, evenveel als de kosten van het kamp. De rest - de reiskosten - betaalt ze zelf. “Ik ben blij dat ze buikdansen erkennen als een kunstvorm.”

CRu

Nu in het nieuws