Attractie Ratatouille in Disneyland Paris geopend (video)

Print
In Disneyland Paris werd zaterdag de nieuwe attractie 'Ratatouille The Adventure' voorgesteld aan de internationale pers. De attractie is gebaseerd op de gelijknamige Disney/Pixar-film en er is gedurende vijf jaar door ruim 4000 specialisten aan gewerkt.
Bezoekers kruipen in de huid van de rat Rémy die eerst over de Parijse daken loopt en vervolgens in de keuken van het restaurant Gusteau's terechtkomt. De attractie is een combinatie van een 3D-film, 4D-ervaringen en een dark ride in een uitvergroot decor en draait op een unieke technologie. De wagentjes - ratmobielen zoals ze door de makers zelf worden genoemd - rijden volgens een 'trackless system'. Dat betekent dat ze niet, zoals bij de meeste pretparkattracties, in een spoor rijden, maar op zichzelf voortbewegen doorheen de attractie. De wagentjes nemen ook telkens een andere route zodat de bezoekers bij elke rit de attractie anders ervaren.

Voor de opening vandaag waren heel wat bekende mensen uit diverse landen uitgenodigd. Koks ook, waaronder Jaro en Hanne, de winnaars van 'Mijn Pop-up Restaurant'. Ook 'Familie'-actrice Martine Jonckheere, ex-miss België Sandrine Corman, Frank Molnar en Noa Neal stonden op de gastenlijst.

Na de officiële opening wordt proefgedraaid en zullen telkens kleine groepen bezoekers de attractie kunnen beleven. Het grote publiek kan pas vanaf 10 juli in de huid van de schattige rat Rémy kruipen.

SYLVIE BAUWENS

Foto's Disneyland Paris

.

Nu in het nieuws