Chocolaatje als vrouw week braaf is

Een man uit Schoten terroriseerde, kleineerde en sloeg zijn vrouw zodanig lang dat ze er een persoonlijkheidsstoornis aan overhoudt. Alleen als ze braaf was, kreeg de vrouw op zondag een chocolaatje. De feiten speelden zich af in Stabroek.

drombouts

Florent D. (56) uit Schoten is vrijdag door de strafrechtbank in Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan de helft effectief, voor de onmenselijke behandeling waartoe hij zijn vrouw meer dan tien jaar lang onderwierp. Hij moet haar bovendien meer dan 21.000 euro betalen. Een zware straf, maar de feiten waarvoor hij terechtstond, zijn ook extreem. Hij hield zijn vrouw zodanig lang onder de knoet, dat ze een psychologische stoornis ontwikkelde.

Maria K. en Florent D. waren in 1982 getrouwd. Zij was kapster, hij werkte bij de toenmalige Opel fabriek in de Antwerpse haven. Hoewel ze er altijd verzorgd had uitgezien, begon Maria zich na enkele jaren te verwaarlozen. De scheldpartijen die ze te verduren kreeg vanwege haar echtgenoot, waren zo luid dat de hele buurt ernaar kon luisteren.

Getuigen zagen Maria ook geregeld lopen met blutsen en builen, of met een windel rond de hand. Waarom ze die droeg, had ze nooit duidelijk kunnen zeggen. Op nieuwjaarsdag verscheen ze met een blauw oog op het familiefeest. Ze maakte de bezorgde familieleden wijs dat ze van de trap was gevallen, maar in werkelijkheid had ze slaag gekregen omdat ze de avond daarvoor naar het vuurwerk was gaan kijken zonder daarvoor eerst toestemming te vragen aan haar man.

Na de tussenkomst van een wijkagent, werd Florent D. in maart 2013 op bevel van het parket tien dagen uit huis geplaatst. De vrederechter verlengde die termijn met drie maanden. Sindsdien woont de man in Schoten en is de echtscheidingsprocedure lopende. De vrouw is op dezelfde plaats blijven wonen.

DVD

Foto Photo News



MEER OVER Stabroek

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio