"Beachvolley op markt luidt de zomer in"

Ondanks het wereldkampioenschap voetbal gaat Sint-Niklaas van 27 juni tot en met 1 juli opnieuw een topvijfdaagse van de beachvolleybalsport beleven.

bperdieus

De Beachvolleyhappening van Sint-Niklaas is aan zijn negende editie toe. “Het evenement is een pluspunt voor Sint-Niklaas zomert, want het is het evenement waarmee een nieuwe zomer in de stad wordt ingezet”, startte schepen van Stadsanimatie Christel Geerts (sp.a) de voorstelling van het sportieve evenement. Organisator Luc Declercq onderstreepte dat de manifestatievoor heel wat beweging in het centrum zorgt. Dat waren vorig jaar 255 teams en 717 sporters.

Doordat het punt van de Grote Markt dit jaar is ingenomen door een groot scherm voor de wedstrijden van de Rode Duivels moest de organisatie van de Beachvolleyhappening zijn opstelling aanpassen. "Onze opstelling gaat er inderdaad anders uitzien", schetst Declercq. “We moeten alles wat opschuiven, waardoor onze opstelling compacter is. Dat hoeft geen nadeel te zijn. Een bevraging bij de deelnemers vorig jaar wees uit dat ze het tornooi van Sint-Niklaas het beste vinden, maar ze oordelen ook dat door de immensiteit de gezelligheid wat moet inboeten. De compactere opstelling zal daar misschien wel verhelpen en mogelijks houden we die dan ook in 2015 aan.”

Nieuw is dit jaar ook de samenwerking met het centrummanagement. De Terrasjesdagen en SiniBeach worden als het ware in elkaar verweven en volgens centrummanager Filip Van Bel is die eerste stap synergie ook een voorbode voor wat er in de toekomst nog allemaal mogelijk kan zijn.

Yves Vrebos

Foto Geert De Rycke

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Sint-Niklaas