Hartverscheurend: Gino (8) ontdekt briefje van overleden vader

Hartverscheurend: Gino (8) ontdekt briefje van overleden vader

Hartverscheurend: Gino (8) ontdekt briefje van overleden vader

Print
Gino Valentine was amper 3,5 jaar toen hij afscheid moest nemen van zijn vader. Zijn moeder Gayle Valentine maakte er sindsdien een traditie van om samen met haar zoontje op Vaderdag naar het kerkhof te trekken zodat Gino er zijn Vaderdagbrief kon voorlezen. Maar het laatste bezoekje liep helemaal anders af voor Gino.

Het jongetje liep bedeesd voor z'n moeder op het kerkhof. Terwijl mama alles filmde stopte Gino automatisch bij zijn vaders graf: "Hier is het mama", bracht hij uit vooraleer hij neerzeeg bij de grafsteen. Maar toen hij zijn kaartje neerlegde, merkte hij een briefje op. Eenmaal de enveloppe geopend was, bleek het een briefje van zijn vader, uit de hemel te zijn, stiekem neergepend door Gino's moeder. "Ik heb dit briefje geschreven om Gino te helpen bij het verwerken van het verlies en hem altijd eraan te herinneren dat hij een prachtvader heeft die over hem waakt vanuit de hemel", laat Gayle weten.

Ze zette het filmpje openbaar op haar Facebookpagina "in de hoop zo ook andere kinderen die een verlies te verwerken krijgen steun te bieden".

Al bij aanheffing van de brief wordt het duidelijk hoe emotioneel Gino van het hele gebeuren wordt. "Liefste Gino, dank je wel om me te bezoeken op Vaderdag. Ik weet dat je je me niet zo goed kan herinneren, maar ik denk iedere dag aan jou. Ik weet dat je me niet kan zien, maar ik zie alles wat je doet. Je doet het fantastisch zoon, ook op school. Al hoor ik je soms wel stoute woordjes zeggen als je boos bent. Probeer daar op te letten", leest Gino met een verbaasd, bibberend stemmetje. Na de brief grondig te hebben doorgenomen, kan Gino maar één ding besluiten: "Ik neem deze brief mee naar huis mama".

https://www.facebook.com/gmvalentine?fref=nf

MEEST RECENT