Nieuwe achtbaan Six Flags verbreekt drie records (video)

Print
In de Amerikaanse staat Illinois staat de grootste, steilste en snelste houten achtbaan ter wereld. Het attractiepark Six Flags in Gurnee opende gisteren de Goliath voor het grote publiek.

Het houten gevaarte is maar liefst 50 meter hoog. Bovendien is de rollercoaster 940 meter lang. Als klap op de vuurpijl worden de karretjes met een snelheid van 116 km/uur over het traject gestuwd. Daardoor gaat de achtbaan drie kilometer per uur sneller dan de vorige recordhouder, de Wildfire in Zweden. Beide houten rollercoasters werden gemaakt door dezelfde producent, Rocky Mountain Construction.

Buiten deze frappante records, heeft de Goliath nog enkele verrassingen in huis. De attractie bevat twee inversies, waarbij de karretjes ondersteboven in een looping belanden. Daarbuiten kunnen de bezoekers rekenen op een drop van 55 meter naar beneden. Deze val stuurt de gillende bezoekers in een hoek van 85 graden naar beneden. Als kers op de taart wordt de attractie voor deze drop naar boven geduwd in een hoek van 45 graden, de zogenaamde lifthill.

Bekijk hieronder een filmpje van het eerste ritje van de Goliath:

SiSt

Foto Six Flags

MEEST RECENT