Arne Quinze (man van An Lemmens): "Ik ben maximaal 30% van de tijd thuis"

Arne Quinze (man van An Lemmens): Ik ben maximaal 30% van de tijd thuis

Celebs

Arne Quinze (man van An Lemmens): "Ik ben maximaal 30% van de tijd thuis"

Print

Arne Quinze is een van de grootste Belgische kunstenaars van deze tijd. De man maakt de meest prachtige, duizelingwekkende installaties. En hij is niet te beroerd om zijn kunst ook naar de niet-kunstliefhebbers te brengen. Zo werkt hij deze zomer mee aan kunstinstallaties op Rock Werchter en Tomorrowland. Een drukke zomer dus, al is Quinze niet anders gewend.

5 kinderen heeft Quinze binnenkort, toch als vrouwlief An Lemmens eenmaal bevallen is van hun eerste kindje samen. Maar dat weerhoudt de man er niet van om volop voor zijn kunst te leven. "Eens we beginnen bouwen aan een kunstwerk, dan ben ik er elke dag. Van 's morgens tot 's avonds. Ik klim mee, ik bouw mee. Je ziet op die dagen geen verschil tussen mij en de andere arbeiders. Ik schat dat ik daardoor elke maand twee keer de wereld rondreis. Ik heb een atelier en een studio in Sjanghai, het grootste deel van mijn werk speelt zich daar af. Als ik reis, vertrek ik hier in Latem al in mijn pyjama. Op het vliegtuig eet ik en drink ik iets en dan maken ze mijn bed op en ga ik zo snel mogelijk slapen. Want eenmaal geland, dan begint mijn dag. Ik wil geen tijd verliezen op mijn bestemming", aldus Quinze in Het Laatste Nieuws.

"Ik schat dat ik daardoor maximaal 30% van de tijd ook effectief thuis doorbreng. En neen, dat is geen jachtig leven. Als je gepassioneerd bent, is niets te veel."

MiGe

NIET TE MISSEN