Benefietconcert voor Vredeseilanden

Hoofdinspecteur in Mol, Joep Soete (56), gaat volgende maand op pensioen. In plaats van een afscheidsfeest te geven organiseert Joep een benefietconcert ten voordele van Vredeseilanden. In oktober gaat hij zelf de Afrikaanse boeren bezoeken met de mountainbike.

drombouts

Mollenaar Joep Soete trekt in oktober samen met nog 24 andere mountainbikers naar Benin in Midden-Afrika, voor de Vredeseilanden Classic. In zes dagen zullen ze 400 kilometer offroad gaan fietsen, van dorp tot dorp. "We gaan er de plantages bezoeken en ontmoeten er de boeren en boerinnen waar Vredeseilanden mee samenwerkt", begint Joep.

"Ik ga binnenkort op pensioen en stilzitten is niet de bedoeling. Een vriendin van mij reed enkele jaren geleden de Classic mee en vroeg of dat niks voor mij was. Dan ben ik naar infoavonden gegaan om meer te weten te komen over Vredeseilanden. Als politieagent kom je op voor de rechten van de mens maar ik wilde altijd al iets meer doen, een stempel achterlaten. De Benin Classic zei me dus wel iets en ik schreef me in. Het wordt een reis zonder luxe, we overnachten bij boeren en in scholen onder een muskietennet. Per dag beschik je over 10 liter water. Maar dat is een deel van het avontuur. Ik ben ook geen fietser, dus ben nu al hard aan het trainen."

3000 euro

Om deel te mogen nemen aan de Benin Classic moeten de deelnemers zich eerst engageren om 3000 euro in te zamelen voor Vredeseilanden. "Dat is een voorwaarde. Het is niet de bedoeling om die uit je eigen zak te betalen, je moet er iets voor organiseren, een evenement of acties die de boodschap van Vredeseilanden uitdragen", vervolgt Joep.

"Dat geld gaat rechtstreeks naar de organisatie. De kosten van de reis zitten niet in dat bedrag inbegrepen, die betaal je als deelnemer uit eigen zak. Om de 3000 euro in te zamelen organiseer ik een benefietconcert in de Robianozaal in de Rozenbergschool."

"Fool-proof, SMM en Tijs Vanneste, nu frontman van The Searching zegden toe om gratis op te treden. Tijs heeft als tatoeëerder al heel wat van zijn inkt op mijn lijf gezet. Eén van mijn tatoeages luidt Music is my Medicine. Als muziekliefhebber vind ik het fantastisch om muziek te combineren met een goed doel. Veel vrienden en kennissen doen nu al iets om geld in te zamelen.

Als ik meer geld bij elkaar krijg gaat dat ook allemaal rechtstreeks naar Vredeseilanden. Het benefietconcert draag ik op aan mijn moeder, die recent overleed. Zij leerde me de liefde voor muziek te voelen." Wie erbij wilt zijn kan vanavond om 20u terecht op de Rozenberg, een inkomticket kost 5 euro. Wie gewoon wilt bijdragen kan daarvoor alle informatie vinden op www.vredeseilanden.be.

Sofie Verheyen

Foto Bert De Deken

MEER OVER Mol

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio