Voorlopige vrede bij De Hazelaar

Er komen voorlopig geen nieuwe sociale acties meer bij woonzorgcentrum De Hazelaar in Kontich nadat vanuit het bestuur de belofte kwam dat iemand in dienst komt voor de personeels- en loonadministratie. Volgens de bonden leidde de huidige toestand tot heel wat fouten. Een definitieve cao, die ook andere twistpunten moet oplossen, wordt mogelijk op 7 juli afgesloten.

drombouts

op 22 mei legde het personeel bij het woonzorgcentrum het werk kortstondig neer, uit onvrede onder meer over een personeelstekort nadat De Hazelaar ook de verzorging voor de 'Melrose'-serviceflats op zich moest nemen, zonder extra personeel.

Een week later werden al enkele toegevingen gedaan, maar bleef het grote pijnpunt van fouten in de personeelsadministratie onopgelost. "Het overleg donderdagavond is redelijk constructief verlopen", zegt LBC-NVK-secretaris Olivier Remy. "We hebben aangedrongen dat er volgende week een vacature zou komen, en dat is toegezegd. Die persoon wordt versneld aangeworven."

Op 7 juli wordt opnieuw samengezeten om tot een oplossing over de laatste twistpunten te komen, zoals regelingen omtrent wachtdiensten en maaltijdcheques. Mogelijk wordt die dag nog de cao officieel afgesloten. "Tot dan vinden er geen sociale acties plaats", besluit Remy.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kontich