Kunstacademie trekt feestweek op gang

Donderdagavond werd het officiële startschot gegeven van de feestweek van de Academie. Dit gebeurde met de officiële opening van expositieruimte 'Robert Helsmoortel' en de proclamatie van de afstuderende studenten.

drombouts

Met een geslaagd optreden van de Arendonkse band "Little Georges & The Hifi Phones" werd de eerste avond van de feestweek swingend afgesloten. Het is meteen de start van een week vol theater en muziek om de vijftigste verjaardag van de Academie te vieren. In 1963 startten teken- en schilderlessen in de gemeenteschool van Arendonk. Na meerdere verhuizingen en een spectaculaire groei, is die 'tekenschool' uitgegroeid tot een unieke Kunstacademie in Vlaanderen met een uitstraling ver daarbuiten.

"Nu is de feestweek gestart," aldus de directeur Marc Hermans," en die moet de apotheose worden van een schooljaar vol projecten." Zoals ieder jaar worden de kunstwerken van de leerlingen aan het publiek getoond. Dit jaar zijn die echter verspreid over zes verschillende locaties in en buiten Arendonk. Zo werd een oude koeienstal in de Asselbergen omgetoverd tot de expositieruimte 'Robert Helsmoortel' en stellen vier afstuderende keramiekkunstenaressen er hun werk tentoon.

"Ik had deze ruimte toch ter beschikking", legt eigenares Ingrid Verbraeken uit. "Toen ik de directeur en de leraren voorstelde om er iets mee te doen, reageerden ze meteen positief. Het is de bedoeling om hier in de toekomst op regelmatige basis tentoonstellingen te organiseren." In de ruimte staan onder andere werken van Annemarie Meijer die tevens in Arendonk woont. "De locatie is ideaal om mijn werken te tonen", beaamt ze. "De witte vlakke muren accentueren het ruimtegevoel en dat komt mijn werk ten goede."

RJA

Foto BDD

MEER OVER Arendonk

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio