Psychiatrische centra Boechout en Mortsel fusioneren

Print
Mortsel -

Er komt een behoorlijk omvangrijke fusie tussen psychiatrisch centrum Broeders Alexianen in Boechout en dat van Sint-Amedeus in Mortsel, die beiden al tot de groep Broeders van Liefde behoren. Tegen 2017 moet alles operationeel zijn. De fusie betekent niet dat er jobs sneuvelen.


"In september start de opmaak van een zorgstrategisch plan voor één ziekenhuis. En daarin concretiseren we alles. Sowieso gaan we meer mogelijkheden hebben en zullen we de sterktes van de twee centra uitspelen. Efficiëntie staat daarbij voorop”, zegt Jan Bogaerts, algemeen directeur van psychiatrisch centrum Sint-Amedeus in Mortsel. En daarmee hopen Amedeus en Broeders Alexianen - respectievelijk gespecialiseerd in psychiatrische aandoeningen en verslavingsproblematieken - zich nog beter te wapenen tegen de grote uitdagingen die de sector van de geestelijke gezondheidszorg te wachten staat. Maar jobs staan er dus niet op de helling? “Deze fusie heeft niets te maken met tewerkstelling. Neen: niemand hoeft te vrezen voor zijn baan.”

En hoe zit het qua infrastructuur? In Boechout zijn de gigantische verbouwingen zo goed als achter de rug. Volgen er nog? “We vertrekken vanuit de bestaande infrastructuur. Maar het is niet uitgesloten dat er in de toekomst nog aanpassingen nodig zijn. Dat maakt in elk geval deel uit van het plan dat de komende maanden een gezicht krijgt. Begin 2017 hopen we de officiële fusie te kunnen laten ingaan”, besluit directeur Jan Bogaerts.

SSl

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio