Bonnenman slaat grootste slag ooit

Print
Wijnegem - De Bonnenman, alias Norbert Verswijver (66), heeft zijn grootste slag ooit geslagen. Hij eiste met ruim 200 bonnen voor 1 miljoen euro tuinmeubelen op in het filiaal van Blokker in het Wijnegem Shopping Center.

De aanwezige pers was duidelijk niet welkom en de sfeer aan de kassa was dan ook gespannen. De opgetrommelde security kon echter wel lachen met het mediacircus.

"Het is de eerste keer dat ik een negatieve reactie krijg", aldus Verswijver in zijn vertrouwde Robin Hood-uniform. "Ik ben echter zeker van mijn zaak, en ik neem aan dat men er het nodige mee zal doen." De Bonnenman heeft minstens 207 bonnen bij zich, die online afgedrukt konden worden. "Er staat nergens vermeld dat ze niet cumuleerbaar zouden zijn", klinkt het. "Het gaat om een aankoop van minstens 50 euro. Wel: ik koop voor een miljoen. Daar gaat telkens opnieuw 10% af, tot ik op nul uitkom. Volgens de berekeningen door mijn raadsman heb ik 207 bonnetjes nodig, maar ik heb er heel wat meer mee. Kwestie van ruimschoots toe te komen."

Als Verswijver de 1 miljoen euro aan tuinmeubelen daadwerkelijk krijgt, zal ze worden geschonken aan verschillende tombola's. Die dienen om goede doelen te steunen, waaronder noodhulp voor de Filipijnen en de Limburgse vereniging Beter Leven. Die vervult de laatste wens van terminaal zieke kinderen.

De Bonnenman zet zijn strijd tegen 'bedrieglijke' kortingen en bonnenacties onverminderd door. "Ik wil de werknemers en de ketens zelf niet treffen, maar dit soort acties dient enkel en alleen om mensen naar hun winkel te lokken", klinkt het.

Zakje van de Match

Zijn eerste grote stunt was een lading van 6000 euro diepvrieskervel bij warenhuis Match op de Bredabaan in Merksem. De supermarkt gaf zonder morren toe. Daarom beloofde Verswijver dat hij bij zijn volgende grote stunt zijn bonnetjes zou meenemen in een plastic zakje van de Match. Die belofte is de Bonnenman nu nagekomen.

DEVA
Foto Sarah Van den Elsken

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio