Verhofstadt: "Keuze N-VA niet goed voor Europese zaak"

Dat de N-VA kiest voor de ECR-fractie in het Europees Parlement, en dus niet voor de alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE), is niet goed voor de Europese zaak. Dat zegt Guy Verhofstadt, fractieleider van ALDE.

ikerremans

"Wij steken de hand uit naar iedereen die wil samenwerken om de Europese Unie te hervormen en sterker wil maken. Om uit de crisis te raken moeten we de economsiche en fiscale unie dringend afwerken. Onze fractie had vanuit deze optiek alle obstakels weggewerkt om N-VA eventueel te laten toetreden."

"Het is uiteraard niet goed voor de Europese zaak dat de grootste partij van het land gekozen heeft aan te sluiten bij een uiterst eurosceptische, zoniet anti-Europese fractie waarin verschillende extreem-rechtse partijen zoals de Ware Finnen en de Dansk Folkeparti zitten of partijen zoals Alternatif für Deutschland die de euro willen opbreken", zo reageert Verhofstadt.

Lees ook: N-VA kiest voor conservatieve ECR-fractie in Europees Parlement En: Ondanks keuze voor ECR-fractie: N-VA blijft lid van EVA

Belga Foto Belga

MEER OVER Guy Verhofstadt