Leuvenaar blijft aangehouden voor moord op Mikey (19)

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Steven V.G. (21) woensdagochtend met een maand verlengd. De Leuvenaar zit in de cel op verdenking van moord voor zijn rol bij een dodelijke steekpartij in Brugge. De tweede verdachte is nog steeds voortvluchtig.

ikerremans

Vrijdag 30 mei rond 5 uur 's morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jongemannen. In een daaropvolgende schermutseling kreeg het slachtoffer zes messteken. De jonge Bruggeling bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie.

De verdediging drong in dit stadium van het onderzoek nog niet aan op de vrijlating van Steven V.G.. Ondertussen konden de advocaten wel al camerabeelden van de Brugse Markt bekijken. "Die beelden zijn zeer verhelderend", aldus meester Jean-Marie De Meester. "Het is voor ons een godsgeschenk dat alles gefilmd is. Het toont ook dat we heel goed moeten opletten met getuigenverklaringen. We willen bij de volgende zitting die beelden ook aan de voorzitter van de raadkamer tonen." De infraroodbeelden zijn trouwens afkomstig van een privé-instantie.

Het onderzoek spitst zich toe op de zoektocht naar de tweede verdachte, die wellicht de fatale messteken heeft toegediend. "Onze cliënt vraagt dat hij zich zou aangeven", vertelt meester Mieke Byttebier. "Hij heeft ondervonden dat het onderzoek secuur gevoerd wordt, à charge en à décharge."

Belga Foto Photo News

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio