Rijverbod en celstraf voor dodelijk ongeval

De Antwerpse politierechter heeft Khalid B. (36) uit Edegem bij verstek veroordeeld voor het ongeval dat aan de 19-jarige Sarah Lemmens het leven kostte. De beklaagde reed te snel, negeerde het rode licht en was op het ogenblik van de aanrijding met zijn gsm bezig. Hij kreeg achttien maanden cel, 6.000 euro boete en vijf jaar rijverbod.

ikerremans

Het ongeval gebeurde op 14 april 2013 op het kruispunt van de Expresweg met de Drabstraat in Kontich. Sarah Lemmens had groen licht en stak op het zebrapad over. Ze werd opgeschept door de Mercedes van Khalid B. en weggeslingerd. Het meisje overleefde de klap niet.

De beklaagde betwistte tijdens het onderzoek dat hij aansprakelijk was: hij beweerde dat hij groen had en dat hij niet te snel had gereden. Het onderzoek van de verkeersdeskundige liet echter geen twijfel: hij had het rode licht genegeerd en 103 kilometer per uur gereden, waar hij maar 70 mocht. De politie wist ook dat hij op het moment van de aanrijding aan het bellen was, omdat de recherche zijn gsm afluisterde in het kader van een drugsonderzoek.

"Het slachtoffer kan geen enkele fout of onvoorzichtigheid verweten worden. Het is enkel en alleen door het roekeloos, totaal onverantwoord en uiterst gevaarlijk rijgedrag van de beklaagde dat een jong leven verwoest werd. Hij toonde bovendien geen enkele blijk van medeleven of berouw tijdens de procedure en zijn afwezigheid hier toont nog maar eens zijn gebrek aan respect aan", sprak de rechter.

Lees ook: Te snel, door rood en met gsm

Foto BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kontich