De Ster verhuist naar provincie

De provincie neemt recreatiedomein De Ster vanaf 1 januari 2015 in handen. Het domein, met uitzondering van de atletiekpiste, wordt in erfpacht gegeven voor een periode van 69 jaar. De stad zal zo jaarlijks 700.000 euro besparen.

sstoffels

De plannen hingen al een tijd in de lucht, maar nu is de knoop definitief doorgehakt. De provincie Oost- Vlaanderen neemt vanaf 1 januari de exploitatie- en investeringskosten van recreatiedomein De Ster op zich. Op die manier kan de stad jaarlijks zo'n 600.000 tot 700.000 euro besparen.

Voor de provincie is de overname een normale zaak. "We zien dit als een van onze kerntaken, aangezien De Ster een bovenlokale dimensie heeft", zegt gedeputeerde Peter Hertog (sp.a). "Op topdagen komt tachtig procent van de bezoekers van buiten het Waasland, voornamelijk uit Brussel, Antwerpen en Wallonië."

Voorwaarde voor de overeenkomst was een blijvende en intensieve dialoog tussen stad en provincie. Het personeel van De Ster heeft voorlopig niets te vrezen. Alle negentien personeelsleden die vast in dienst zijn, behouden hun job, met inbegrip van huidig loon en anciënniteitsregeling. De contracten van onbepaalde duur worden zeker tot 2015 verlengd en daarna geëvalueerd. Het wisselende personeelsbestand van jobstudenten en seizoensarbeiders zal in de toekomst gewoon voor de provincie en niet langer voor de stad werken.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Waas & Dender

Sophie Pycke

Foto Gert Cools

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Sint-Niklaas