1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Duivelgekte in park Halle-Zoersel: "Tomorrowland-gevoel"

Wie zijn auto dinsdagavond kwijt wou rond het park van Halle-Zoersel, moest soms heel ver zoeken. De match van de Rode Duivels lokte een kleine drieduizend supporters. Eerst was de sfeer slap, maar na de goal van redder Fellaini schalden de toeters door het park.

sstoffels

De eerste match van de Nederlanders lokte 1500 voetbalfans, en volgens de bezoekers die ook al voor Oranje waren komen supporteren, was er gisteren dubbel zo veel volk. De organisatoren van Parkplezier hadden voor een groot scherm van 24 vierkante meter gezorgd, waarop alle wedstrijden van de Duivels en Oranje worden uitgezonden, plus de finale.

"Halle is net het Tomorrowland van het voetbal", zeggen Dries Van Tichelt (35), Veerle Geudens (28) en Wouter Nelis (36). De drie vrienden wonen in Schilde, maar hebben Zoerselse roots. "Maar bovenal voelen wij ons vandaag Belg", lacht Dries, een beetje groen, want op het moment dat we hem spreken staat ons nationaal elftal nog op achterstand. "De Rode Duivels zijn goed vandaag, maar zenuwachtig."

Kort voor de rust, als de Duivels geregeld voor het doel van de tegenstander verschijnen, wordt het scherm plots gevuld met een aflevering van Mooi en Meedogenloos op Vitaya. Alle voetbalfans zijn verbouwereerd. "Blijft van dat kaske!", roept iemand. Iedereen begint koortsachtig op zijn iPad te tokkelen om de match te kunnen volgen. Enkele seconden later verschijnt de krullenbol van Fellaini weer op het scherm. Een zucht van verlichting gaat door het park van Halle.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Noord

Kristin Matthyssen

Foto's W&FMEER OVER Halle

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio