Feestbus Hemiksem, Schelle en Niel blijft rondtoeren

De eindejaarsfeesten zijn nog veraf, maar de inwoners van Hemiksem, Schelle en Niel mogen nu al rekenen op een mooi cadeautje. De drie gemeenten hebben beslist om in samenwerking met De Lijn het project van de feestbussen tijdens oudejaarsnacht voort te zetten.

sstoffels

De feestbussen bestaan sinds 2000 en waren tot vorig jaar een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, de gemeenten en De Lijn. Het project kende een groeiend succes met zo'n 99.000 feestvierders die de bus of tram namen tijdens de overgang van 2012 naar 2013 en er reden bussen in zestig van de 78 Antwerpse gemeenten en districten.

Vorig jaar werd een bom onder het initiatief gelegd, nadat de provincie had beslist om de financiële ondersteuning - die jaarlijks 30.000 euro bedroeg - stop te zetten. De Lijn ging daarop rond de tafel zitten met de gemeentebesturen om de mogelijkheden te bekijken en voor elk van hen de reële kostprijs te berekenen, maar heel wat gemeenten haakten af.

Uiteindelijk maakte de provincie op vraag van verscheidene gemeenten en bij wijze van overgangsjaar toch nog geld vrij. Niettemin reden er, door het eerdere afhaken van gemeenten, vorige oudejaarsnacht minder feestbussen rond. De vraag was dus hoe het dit jaar verder moest. Door het wegvallen van de subsidie van de provincie en het afhaken van gemeenten, dreigde de kostprijs fors hoger te worden en het - in de meeste gemeenten - gratis vervoer weg te vallen. In de Rupelstreek hebben Hemiksem, Schelle en Niel intussen met De Lijn een overeenkomst bereikt om de financiering over te nemen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen- Editie Zuid

Bart Roggeman

Foto GVA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER De Lijn