Halilhodzic: "Fout bij tweede doelpunt België"

De Algerijnse bondscoach Vahid Halilhodzic was van oordeel dat de 2-1 nederlaag tegen de Rode Duivels van dinsdag in Belo Horizonte vermijdbaar was. Hij vond ook dat er net voor de treffer van Dries Mertens een fout in het voordeel van de Algerijnen had gefloten moeten worden.

Smatthysen

"De ontgoocheling overheerst bij mij", klonk het bij de excentrieke Bosniër. "We hebben net naast een stunt gegrepen want een gelijkspel of zelfs een zege zat er zeker in", klonk het. "In de tweede helft hebben we de Belgen te veel laten voetballen en moesten we het spel ondergaan. Dan is het vrij logisch dat je doelpunten tegenkrijgt."

Halilhodzic had het wel moeilijk met de tweede treffer van de Belgen. Volgens hem ging daar een fout op Feghouli aan vooraf. "In mijn ogen werd Feghouli duidelijk gehinderd en moest de scheidsrechter een fout fluiten. Dat gebeurde niet en zo konden de Belgen counteren. Ik ben er overigens niet zeker van dat de scheids in het andere kamp ook geen fout zou fluiten. Het zit hem in de kleine details, die maken het verschil. Bovendien is die tweede goal vermijdbaar, we wisten dat de Belgen dodelijk zijn in de omschakeling."

"Ondanks de nederlaag heb ik mijn spelers toch gefeliciteerd, want ze hebben alles gegeven en Algerije mag fier zijn. We mogen ook niet vergeten dat België een van de sterkste ploegen van Europa is en fysiek ijzersterk is. Jammer genoeg hebben wij in de tweede helft te weinig gedurfd."

B

Foto: Photo News

MEER OVER Algerije