Rondje provincie (3): Studenten juweelontwerp openen pop-uptentoonstelling

Het Provinciaal Zilvermuseum in het Sterckshof sloot op 1 mei de deuren, maar deze zomer kun je al de pop-upexpo 'Zilvertalenten' in zijn toekomstige locatie bezoeken, met afstudeerprojecten van studenten en werk van de laureaten van de Wim Ibensprijs.

ikerremans

In de panden van het voormalige Volkskundemuseum en het Etnografisch museum op de Suikerrui, vlakbij de Antwerpse Grote Markt, heropent in 2016 een nieuw museum. Hierin zal meer dan zilver worden tentoongesteld. Ook de collectie van het provinciaal Diamantmuseum wordt er getoond. De nadruk ligt op edelsmeedkunst en design, waarbij ook jonge ontwerpers de kans krijgen om hun werk te tonen.

Deze zomer kun je alvast een voorproefje van deze aanpak bekijken, want achter het stadhuis wordt van 4 tot 24 juli een pop-uptentoonstelling met hedendaagse juweelontwerpen ingericht. Op de eerste verdieping van het vroegere Volkskundemuseum stellen 14 studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Sint Lucas Antwerpen en de MAD-faculty Hasselt hun afstudeerprojecten tentoon. In een kleinere ruimte worden de geselecteerde ontwerpen voor de Wim Ibensprijs, een prijs voor hedendaags smeedzilver, gepresenteerd.

Na deze tijdelijke tentoonstelling gaat het gebouw weer dicht om na een grondige renovatie in 2016 te openen. Ook de fraaie binnenplaats tussen de twee panden zal worden opengesteld. Aan de hoofdingang van het toekomstige museum wordt een doorgang gemaakt, zodat iedereen kan genieten van een stukje groen in het historische centrum. In afwachting van het nieuwe museum blijven het Umicore Zilverpaviljoen en het Diamantpaviljoen naast het MAS geopend, met tijdelijke tentoonstellingen.

Pop-upexpo Zilvertalenten/Prijs Wim Ibens Gildekamersstraat 2-6, Antwerpen 4-24 juli, 10-17.30u (gesloten op maandag en op 11 juli)

www.zilvermuseum.be

Ilse Prinsen Foto Sandra Buyck

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER