Rondje provincie (1): Fietsplezier voor iedereen!

De zomer staat voor de deur en de provincie Antwerpen stelt alles in het werk om echt iedereen van aangename uitstapjes te laten genieten. Zij werkte toegankelijke fietsroutes uit onder de naam 'Iedereen fietst!' en stelde een toeristisch totaalpakket samen, volledig aangepast aan mensen met een beperkte mobiliteit.

ikerremans

De provincie zet zich sterk in om het toeristische aanbod toegankelijk te maken voor àlle fietsers en wandelaars. Zo werd een aantal routenetwerken, zowel voor wandelen als fietsen, de voorbije maanden gescreend op toegankelijkheid. Vrijwilligers - met en zonder beperkte mobiliteit - waren cruciaal in dit project. Zij hebben heel wat kilometers afgefietst en knelpunten gesignaleerd. Te hoge opstapjes, steile hellingen, slechte ondergronden en andere obstakels werden nauwkeurig genoteerd en gefotografeerd. Op basis van de bevindingen stelde de provincie vier mooie én volledig toegankelijke fietsroutes samen, waarvan drie in de Antwerpse Kempen en één in Scheldeland.

Extra interessant aan dit project is dat het niet louter om de fietsroutes gaat, maar dat bovendien makkelijk bezoekbare bezienswaardigheden, horeca-adressen met aangepast sanitair en toegankelijke wandelroutes in de omgeving van de fietsroutes werden opgenomen. Resultaat is een mooi totaalpakket, waarbij de fietsroutes een lus maken, met vertrek en aankomst aan een toegankelijk logeeradres. De routes zijn toegankelijk voor diverse vormen van aangepaste fietsen, maar ook mensen die snel vermoeid zijn, ouders met fietskarren en tandemfietsers hebben er baat bij.

De vier toegankelijke fietsroutes worden gepresenteerd op 25 juni. Per lus geeft een fiche met handig kaartje van de route de toegankelijke recreatiemogelijkheden, attracties en faciliteiten weer. Je vindt er ook technische info rond de toegankelijkheid op deze lus.

www.scheldeland.be www.antwerpsekempen.be

Lees ook: Rondje provincie (4): Leerlingen combineren studies met arbeidservaring Lees ook: Rondje provincie (3): Studenten juweelontwerp openen pop-uptentoonstelling Lees ook: Rondje provincie (2): De zeppelin van Terra Nova zoeft voorbij

Ilse Prinsen Foto Toerisme Vlaanderen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER