Deze 10 seksmythes zijn complete onzin

Deze 10 seksmythes zijn complete onzin

Deze 10 seksmythes zijn complete onzin

Print
We hebben ze allemaal met het nodige amusement gelezen: de vele 'onderzoeken' over seksgerelateerde items. Zo geloven we sindsdien dat seks voor een wedstrijd inderdaad slecht is en dat de grootte van de mannenvoeten ook een aanwijzing voor een andere grootte is. Al blijken de meeste onderzoeken nu pure onzin te zijn. Een overzicht van de tien grootste seksmythes:

1) Grote voeten, groot …

Heel wat vrouwen geloofden er steevast in dat ze hun volgende bedpartner konden selecteren aan de hand van de grootte van de schoenen, de handen, de vingers of de neus. Onzin. Uit onderzoeken blijkt inderdaad dat hetzelfde gen verantwoordelijk is voor de groei van zowel de voeten, handen, neus als het mannelijke lid, maar dat wil niet zeggen dat ze daarom evenredig groeien. Grote handen betekenen dus niet noodzakelijk een even grote verrassing in de boxershort.

2) Mannen hebben hun seksuele piek op hun 18de, vrouwen op hun 28ste

Het klopt dat mannen rond die tijd een hoger niveau van testosteron in hun lichaam aanwezig hebben, maar een hoog testosterongehalte betekent nog niet dat je ook je seksuele piek op dat moment bereikt. Uit cijfers blijkt zelfs dat mannen meer seks op hun 40ste hebben dan mannen op hun 20ste.

3) Seks helpt je gewicht te verliezen

Je zou al heel wat gedurfde trucjes moeten uithalen en uren bezig moeten blijven vooraleer je effectief een goede work out hebt gehad.

4) Mannen denken elke 7 seconden aan seks

Mannen zouden iedere 7 seconden aan seks denken, oftewel evenveel als ze ademhalen. Dat zou heel wat mannen echter volledig gek maken, om nog maar te zwijgen van het gebrek aan functioneren dat daaruit zou voortvloeien. De halve wereld zou in zo'n geval op z'n kop staan.

5) Oesters zijn een afrodisiacum

Oesters werden altijd gezien als een lustopwekkend voedingsmiddel. Die mythe komt voort uit de oudheid, toen de Griekse godin van de liefde, Aphrodite op een oesterschelp werd afgebeeld. Nadien haalden schrijvers er hun inspiratie uit om Casanova dagelijks bij het ontbijt 50 oesters te laten eten om zijn libido al van de vroege ochtend aan te wakkeren. Mooi verhaaltje, maar het is dan ook effectief niet meer dan dat.

6) Seks is slecht voor het hart

Heel wat mannen vrezen dat seks slecht is voor hun hart. De doemverhalen doen dan ook overal de ronde: mannen die in elkaar stuiken tijdens een robbertje vrijen. Maar uit onderzoek blijkt dat de kans op zo'n drama wel erg klein is. Mannen met hartproblemen, die niet roken en geen diabetes hebben, zouden zelfs maar een kans van 1 op een miljoen hebben om een hartaanval te krijgen tijdens seks.

7) De pil maakt je dik

Vroeger bestond de pil uit een hoge dosering oestrogeen en progestine, een synthetische versie van progersteron. Die zorgde ervoor dat je hormonenhuishouding helemaal overhoop kwam te liggen en je inderdaad enkele kilootjes bijkwam, maar de huidige generatie nieuwe pillen is zo geëvolueerd dat daar geen sprake meer van is.

8) Mannelijke testikels 'zakken weg' met de tijd

Mannen hebben vaak het gevoel dat hun zaakje meer begint te hangen naarmate ze ouder worden, klopt niet volgens wetenschappers. Er vinden heel wat veranderingen plaats: zo wordt het sperma trager en minder talrijk, gaan de spermabuisjes langzaam aan verdwijnen en worden de testikels ook minder groot, maar de spier die alles netjes op zijn plaats houdt, verandert niet, waardoor het haast onmogelijk is dat het mannelijke zaakje veel lager gaat hangen.

9) Seks voor een wedstrijd is slecht

Heel wat atleten geloven dat het slecht is om seks voor een belangrijke wedstrijd te hebben omdat hun kracht en concentratie dan langzaam aan wegebt, maar uit onderzoek blijkt net dat seks voor de wedstrijd ervoor kan zorgen dat de atleet in kwestie beter gaat presteren. Mannen zouden namelijk meer testosteron in hun lichaam krijgen als ze de nacht voordien seks hebben gehad, waardoor ze scherper staan tijdens de wedstrijd.

10) Huishoudelijke klusjes opknappen geeft een boost aan het seksleven van mannen

Het is een mythe die heel wat vrouwen graag in stand zouden willen houden: mannen die meer huishoudelijke karweitjes opknappen, hebben meer seks, maar volgens een onderzoek klopt dat helemaal niet. Uit die onderzoeksresultaten blijkt namelijk dat hoe meer men teruggaat naar de traditionele taakverdeling (waarbij vrouwen veel meer huishoudelijke taakjes opknappen) hoe meer men seks heeft als koppel. Dat zou kunnen komen door het testosterongehalte van mannen. Mannen die minder 'vrouwelijke' taakjes volbrengen, blijven zich meer man voelen, waardoor ze sneller hun partner 's avonds proberen 'veroveren'.

MiGe

.

Nu in het nieuws