België speelt na 4383 dagen eindelijk weer WK-match

Na exact twaalf jaar speelt België eindelijk opnieuw op een groot tornooi. Op 17 juni 2002 schakelde Brazilië de Rode Duivels uit in de achtste finales van het WK in Japan en Zuid-Korea. Vandaag, 4383 dagen later, maken we eindelijk onze comeback. De selectie van Marc Wilmots neemt het in zijn eerste wedstrijd in groep H, in het Estadio Mineirao in Belo Horizonte, op tegen Algerije.

drombouts

De Rode Duivels, het reekshoofd in poule H, staan met hun elfde plaats op de FIFA-ranking een pak hoger gerangschikt dan de Noord-Afrikanen, momenteel het nummer 22 op de ranglijst. Ook qua spelerspotentieel moeten Les Fennecs het duidelijk afleggen tegen onze landgenoten, want zij hebben geen Courtois, Kompany, Hazard of Lukaku.

In de Algerijnse selectie zitten wel enkele technisch heel onderlegde spelers - zoals Bentaleb van Tottenham, Feghouli van Valencia of Taïder van Inter Milaan - maar ze moeten op papier toch duidelijk onderdoen voor de Duivels. De Algerijnse bondscoach Vahid Halilhodzic, een geslepen Bosniër, heeft zijn strijdplan echter al klaar en gelooft in de goede afloop.

Het is en blijft een WK en details zullen over winst of verlies beslissen, heeft bondscoach Marc Wilmots al een paar keer herhaald. Hij hoopt alvast dat zijn ploeg als een collectief blok speelt, achteraan de boel gesloten houdt, en voorin zijn kansen grijpt.

Bekijk hier beelden van de laatste WK-match van de Rode Duivels in afwachting van België-Algerije om 18u.

Foto Belga: Belgische fan in Belo Horizonte

MEER OVER Algerije