"België heeft geen geheimen voor mij...tenzij Courtois in de spits zou spelen"

België heeft geen geheimen voor mij...tenzij Courtois in de spits zou spelen

"België heeft geen geheimen voor mij...tenzij Courtois in de spits zou spelen"

Print
De Algerijnse bondscoach Vahid Halilhodzic is er rotsvast van overtuigd dat zijn team dinsdag voor een verrassing kan zorgen in de eerste wedstrijd in groep H tegen de Rode Duivels. Dat zei de Bosniër maandag op een persconferentie in het Estadio Mineirao.

"Wij hebben deze partij bijzonder grondig voorbereid en zijn klaar om aan de slag te gaan op deze Wereldbeker. Algerije is een jonge ploeg die voor een verrassing wil zorgen, we hebben immers niets te verliezen. Het wordt een grote uitdaging, maar alles is mogelijk in het voetbal", klonk het bij de bondscoach van Les Fennecs.

Halilhodzic beseft wel dat zijn ploeg dinsdag voor een zware opgave staat. "België heeft een bijzonder sterke generatie en heeft heel veel potentieel. Het is duidelijk favoriet tegen ons, maar de favoriet wint niet altijd. We hebben onze tegenstander bijzonder goed geanalyseerd en België heeft geen geheimen meer voor mij, tenzij Courtois plots in de spits zou spelen. Afzien gaan we in ieder geval, maar we zullen moed, durf en vastberadenheid aan de dag moeten leggen", klonk het.

"Ook wij hebben kwaliteiten en enkele van mijn spelers kunnen schade aanrichten in gelijk welke defensie", voorspelde de 61-jarige 'Vaha'.

De Noord-Afrikanen zorgden op het WK van 1982 in Spanje voor een van dé verrassingen van het toernooi door West-Duitsland een 2-1 nederlaag aan te smeren. "Sindsdien is Algerije op zoek naar een uitzonderlijke prestatie en wordt er gezocht naar een nieuwe referentiewedstrijd. Hopelijk komt die er morgen al."

Foto AFP